logo songteksten.net

The Analogues met Beatles-album Revolver in Afas Live

The Analogues spelen van 9 tot en met 11 oktober vijf keer integraal Revolver, het veelgeprezen album van The Beatles uit 1966, in AFAS Live in Amsterdam. De concertzaal wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een 'Club Revolver' die aan alle RIVM richtlijnen voldoet. Normaal kunnen er 6000 mensen in deze zaal. Nu is dat ongeveer 1150 per optreden.

De afgelopen jaren tourden The Analogues al met hun vertolking van Beatles studioalbums in binnen- en buitenland. Revolver wordt nu als laatste nog ontbrekende titel aan de serie toegevoegd. Eerder toerde de band al met integrale uitvoeringen van albums die The Beatles wel opnamen, maar nooit zelf live uitvoerden, zoals Magical Mystery Tour, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Abbey Road en The White Album.

Officieel zou de band dit jaar zijn Beatles-periode voorlopig achter zich laten om zich te storten op het opnemen van een eigen plaat. Maar door corona is dit uitgesteld. "We zitten inmiddels weer dagelijks in de oefenruimte. Klinkt al verdomd lekker, al zeggen we het zelf" zegt musical director Bart van Poppel.

Invloedrijkste

Revolver wordt beschouwd als een van de invloedrijkste en meest grensverleggende albums in de geschiedenis van de popmuziek. Het staat op nummer 3 van de Rolling Stone’s ‘500 Greatest Albums of All Time’ en wordt door veel critici gezien als de beste Beatlesplaat. De elpee met klassiekers als ‘Taxman’, ‘Good Day Sunshine’ en ‘Eleanor Rigby’ zal zoals gebruikelijk zo exact mogelijk als het origineel gespeeld worden. Na Revolver is er dan nog een mix van hoogtepunten uit het oeuvre van The Beatles.

De kaartverkoop voor deze concerten start komende vrijdag 11 september om 10.00 uur.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren