Zanger René Karst vindt tweede autobrand in een jaar 'bizar'

Door ANP, woensdag 9 september 2020 16:01, bron: ANP

René Karst kan nog steeds niet geloven dat deze week voor de tweede keer in een jaar zijn auto in brand is gevlogen. "Het is echt bizar dit", zei de Drentse volkszanger woensdag in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538.

In de nacht van dinsdag op woensdag brandden twee auto's uit voor zijn huis in Hoogeveen. "Het ging een beetje zoals het de eerste keer ook gebeurde. We werden wakker van een geluid, het was net alsof de wekker de hele tijd piep piep piep zei. Mijn vrouw zei ‘ik ga er even uit om te plassen’. Ze liep naar de badkamer en zei ‘nou, de auto’s staan wéér in de fik.’"

Het koppel is erg geschrokken. "Dit keer hadden ze de kant in brand gestoken die tegen het huis aan stond en mijn dochters auto stond ernaast. Haar auto vatte binnen tien minuten ook vlam. Ook de praktijk van mijn vrouw heeft heel veel brandschade. Alle ramen liggen eruit en de dakgoot is weg."

René heeft geen idee wie erachter zouden kunnen zitten. Volgens de zanger zijn er bij de vorige brand in mei geen sporen gevonden. "Het is misschien heel vreemd wat ik nu ga zeggen, maar de politie had onderbezetting en kon op dat moment geen onderzoek doen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren