BN'ers zetten zich in voor nieuwe ALS Eyes bucket challenge

Door ANP, maandag 14 september 2020 11:35, bron: ANP

Na de Ice bucket challenge zetten verschillende bekende Nederlanders zich nu in voor de Eyes bucket challenge. Daarmee vraagt Stichting ALS door middel van een Instagramfilter aandacht voor de spierziekte. Onder anderen Lieke van Lexmond en Kaj van der Voort hebben zich op hun Instagram story al ingezet voor de actie.

Door de coronacrisis vallen veel acties en evenementen weg waarmee normaal geld wordt ingezameld voor de stichting. In 2014 domineerde de Ice bucket challenge, waarbij mensen een emmer ijswater over zichzelf moesten gieten. Nu is daar de Eyes bucket challenge: doel van het spel is om zoveel mogelijk emmers water over jezelf te kieperen door met je ogen te knipperen.

"Veel ALS-patiƫnten zijn overigens noodgedwongen goed in de Eyes Bucket Challenge. Als gevolg van hun ziekte vallen spraakvermogen en spierkracht uit, waardoor communiceren via een oogbestuurde computer hun dagelijkse werkelijkheid is door met je ogen te knipperen", aldus Gorrit Jan Blonk, directeur-bestuurder van Stichting ALS Nederland.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren