Oscar, Koot & Bie-kalender en DWDD-tafel naar museum

Door ANP, maandag 14 september 2020 17:51, bron: ANP

De Oscar die Nederland won met Karakter, de tafel van DWDD en de eerste Bescheurkalender van het iconische duo Koot & Bie. Deze unieke objecten zijn binnenkort te zien in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Ook het originele petje van Ome Willem, de tikmachine van Annie M.G. Schmidt, een Zwarte Piet is racisme-trui en een niet-gedragen polsbandje van Lowlands 2020 maken deel uit van de collectie voor de expositie Asjemenou! De Nederlandse popcultuur in 100 voorwerpen. De expositie is van 10 oktober tot en met 24 januari te zien.

Verder zijn het bankje uit hitserie Zeg 'ns Aaa, de cactus van Theo van Gogh en het konijn van Gerard Reve te zien in de tentoonstelling. Voor de meeste objecten is het de eerste keer dat zij, na gebruik, voor het publiek te zien zijn.

Het idee voor deze tentoonstelling is gebaseerd op een vaste rubriek in de Volkskrant. De makers van deze rubriek selecteerden 100 bijzondere en toch alledaagse voorwerpen met een verhaal, die samen deze ode aan Nederland brengen. Ditmaal niet alleen afkomstig uit gerenommeerde musea, maar ook van mensen die het object thuis hebben liggen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren