logo songteksten.net

Consumentenbond baalt van schrappen kort geding

(Novum) - De Consumentenbond had graag een rechterlijke uitspraak gehad over het Royal Beach Concert. De bond spande een kort geding aan tegen de organisatie van het Haagse strandconcert, maar moet die zaak laten varen nu Royal Beach Concert failliet is verklaard.

"Helaas is het bij een faillissement voor consumenten altijd onzeker of ze nog iets terugzien van het betaalde bedrag", reageert Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. "Wij vertrouwen erop dat de curator, in tegenstelling tot de organisatie van het Royal Beach Concert, de vordering van de consumenten zal erkennen."

Het Royal Beach Concert zou op 4 juni voor de tweede keer plaatsvinden. Artiesten als Bryan Adams en Elton John zouden naar Scheveningen komen voor het concert, dat een paar weken voor de show werd afgelast. Aanvankelijk werd gezocht naar een andere datum en locatie, maar die zijn nooit gevonden.

Een aantal kaarthouders stapte naar de Consumentenbond, die vervolgens probeerde het geld van de gedupeerden terug te halen. De kantonrechter oordeelde eerder dat negen individuele kaarthouders hun geld moesten terugkrijgen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren