Halve eeuw Toppop week lang centraal op NPO Radio 5

Door ANP, woensdag 16 september 2020 11:10, bron: ANP

NPO Radio 5 duikt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september in het roemrijke verleden van het tv-programma Toppop. Luisteraars kunnen elke dag de Toppop Quiz spelen en er zijn portretten te horen van mensen die aan de legendarische AVRO-show hebben meegewerkt.

Tijdens de Toppop Quiz, die een aantal keer per dag wordt gespeeld, kunnen luisteraars hun Toppop-kennis testen. Afsluiting van elke quiz vormt de vraag van Ad, gesteld door Mister Toppop, Ad Visser.

Iggy Pop

Visser zal nog eens vertellen hoe het was het om bij het bizarre optreden van Iggy Pop te zijn, die tijdens zijn vertolking van ‘Lust For Life’ besloot met het decor van Toppop aan de haal te gaan. En hoe is het gelukt om Village People naar Nederland te krijgen?

De luisteraars krijgen elke dag een kijkje in de keuken aan de hand van gesprekken met direct betrokkenen, zoals danseres Penney de Jager, toenmalig correspondent Fons van Westerloo en presentatrice Leonie Sazias.

Herinneringen

In Volgspot schuift van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur een gast aan die vertelt over zijn herinnering aan Toppop. Ad Visser, Erik van der Hoff (Roberto Jacketti & The Scooters), Bas Westerweel (Toppop-presentator van 1986-1988) en regisseur Chris Berger praten over hun Toppop-tijd.

De week wordt afgesloten met de Toppop Classics Avond, waarin vier uur lang favorieten van luisteraars te horen zijn. De presentatie is die avond in handen van Hans Schiffers (20.00 tot 22.00 uur) en Ron Brandsteder (22.00 tot 00.00 uur).
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren