logo songteksten.net

Ernstig zieke Havenzanger Henk Pleket houdt hoop

(Novum) - Henk Pleket weigert zich neer te leggen bij zijn ziekte. De 74-jarige Havenzanger kampt met kanker en zou op sterven liggen, maar dat gelooft Pleket volgens zijn zoon helemaal niet. "Hij roept: over vijf maanden kun je mij weer boeken", vertelt Aernout Pleket aan De Telegraaf.

Toch noemt Aernout het samen vieren van kerstmis 'een utopie'. "Dat hij nog maar twee weken zou leven geloof ik niet, al praten we ook niet in maanden", zegt Aernout. "Mijn vader ligt op bed, is vreselijk moe. En af en toe kijkt hij wazig. Zo van: wat is dit allemaal?"

De Havenzanger kreeg in 2009 te horen dat hij kanker heeft. Hij werd geopereerd aan tumoren in zijn hoofd en had uitzaaiingen in zijn darmen, longen en lever. Begin deze maand werd Pleket behandeld aan kanker in zijn borst. "De kanker woekert voort", constateert zijn zoon. "Hij had al slechte knieƫn, is 74, heeft drie jaar geleden een zware darmoperatie ondergaan plus een zwaar leven als artiest gehad. Eigenlijk is hij al 148."

Voor een operatie of chemokuur is Pleket te zwak. "Hij geeft zowat zelf licht. De tumor in zijn hoofd is weer gegroeid en drukt tegen zijn hersenen. Daardoor valt hij bij tijd en wijle. Pleket gaat volgens zijn zoon niet bij de pakken neer zitten. "Hij wil nog zo graag en wil niet praten over welk afscheid dan ook. In plaats daarvan roept hij: over vijf maanden ben ik weer te boeken. Al is dat zeer waarschijnlijk op een hemels podium."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren