‘Jong talent is cruciaal voor door corona geraakte modewereld’

Door ANP, vrijdag 18 september 2020 07:08, bron: ANP

Ook de modewereld heeft, net als vele andere sectoren, zwaar te lijden onder de coronacrisis. Het dwingt ondernemers en bedrijven op een andere manier naar mode te kijken, zegt Danie Bles, organisator van Fashion Week Amsterdam. "Daarvoor hebben we de jonge generatie nodig."

"Het is een hele moeilijke en zware tijd", zegt Bles in gesprek met het ANP. "Het ene na het andere winkelpand staat leeg, mensen raken hun baan kwijt. Dat zal op den duur ook gevolgen hebben voor het koopgedrag van mensen."

De modewereld zal daarom moeten hervormen. Minder consumeren, meer gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, noemt Bles als voorbeelden om te verduurzamen. "Deze crisis is een wake-upcall. En het zet tegelijkertijd aan om anders en creatief te denken. De jonge generatie ontwerpers is daarin heel belangrijk."

Vertaalslag

De Fashion Week, die donderdag van start ging in Museum Voorlinden in Wassenaar, geeft dat nieuwe talent een podium. "Zij kunnen die vertaalslag heel makkelijk maken", zegt Bles. "Zij denken al op een duurzame, innovatieve manier over mode. Ik denk dat de gevestigde bedrijven hen echt nodig hebben om mee te gaan met de tijd."

De Fashion Week duurt nog tot en met zaterdag. Het festival is coronaproof, bij alle shows is slechts een kleine groep mensen aanwezig. Shows zijn er onder meer van Natan en Cruèl.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren