logo songteksten.net

NPO Radio 2 maakt thema-uitzending voor Dag van de Vrede

NPO Radio 2 en War Child bundelen zondagavond de krachten vanwege de Internationale Dag van de Vrede. In de thema-uitzending De Avond van de Vrede wordt op de radiozender aandacht gevraagd voor de kinderen die opgroeien en conflictgebieden en kampen met geweld en verlies.

Leo Blokhuis en Henk van Steeg presenteren de avond, die zondag om 20.00 uur begint. In de uitzending is een reportage te horen die werd opgenomen in een asielzoekerscentrum. Ook vertelt breinprofessor Erik Scherder hoe muziek het brein kan helpen bij het verwerken van traumatische oorlogservaringen.

Luisteraars kunnen tijdens de uitzending nummers aanvragen die in het teken staan van oorlog en vrede. Ook zijn er liveoptredens van onder meer Naaz en The Analogues. "Het is belangrijk om stil te staan bij de miljoenen kinderen die niet opgroeien in vrede. En hen op een juiste manier te steunen", aldus Blokhuis. "Muziek is daarbij een krachtig middel. Een uitlaatklep. Want als wij deze kinderen nu niet helpen, wordt de vicieuze cirkel van oorlog en geweld nooit doorbroken. War Child heeft deze kennis en zet deze wereldwijd in."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren