André Kuipers en Midas Dekkers in jubileumuitzending Nachtzuster

Door ANP, vrijdag 18 september 2020 16:54, bron: ANP

André Kuipers, Midas Dekkers en Henk Westbroek behoren tot de BN'ers die in de nacht van vrijdag op zaterdag hun opwachting maken in de jubileumaflevering van het programma Nachtzuster. Omdat het populaire NPO Radio 1-programma tien jaar bestaat, worden diverse prangende vragen van luisteraars ditmaal beantwoord door bekende Nederlanders.

Oud-astronaut Kuipers vertelt of water in Australië de andere kant op draait in de wasbak. Bioloog Dekkers onthult waar fruitvliegjes vandaan komen. En zanger Westbroek bekent wat een artiest precies verdient als zijn plaatje op de radio te horen is.

In het programma Nachtzuster beantwoordt Astrid de Jong vragen van luisteraars. In totaal zijn er in tien jaar tijd 40.000 vragen van luisteraars behandeld. De show werd vroeger uitgezonden in de nacht van donderdag op vrijdag, maar moest vorig jaar vanwege een reorganisatie van de programmering verhuizen naar het weekend. Dit leidde tot kritiek van luisteraars dat de NPO niet naar hun wensen luistert.

MAX-directeur Jan Slagter sprong op de bres voor het programma toen het dreigde te verdwijnen. Slagter sprak eerder dit jaar, bij de 500e editie van Nachtzuster, van een "mijlpaal op de Nederlandse radio".

Astrid de Jong liet de afgelopen tien jaar maar een aantal keren verstek gaan. Die nachten werd zij vervangen door Slagter, Ron Brandsteder en Bastiaan Ragas. Nachtzuster is te horen van 2.00 tot 6.00 uur op NPO Radio 1.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren