Nikkie Plessen heeft geen idee dat Alice in Wonderland boek is

Door ANP, vrijdag 18 september 2020 20:45, bron: ANP

Socialite en ontwerpster Nikkie Plessen heeft geen idee dat Alice in Wonderland eerst een boek was en geen film. Zij werd tijdens de eerste aflevering van Drag Race Holland fel terechtgewezen door cabaretière en mede-jurylid Sanne Wallis de Vries.

Het thema van de eerste aflevering, die vrijdagavond online kwam op Videoland, was queens. Kandidate Madame Madness greep deze gelegenheid aan om verkleed te gaan als de Queen of Hearts uit het sprookjesboek Alice in Wonderland van schrijver Lewis Carroll uit 1865.

"Eindelijk een keer iets dat met een boek te maken heeft", verzuchtte Wallis de Vries. "Het is een film hoor", probeerde Plessen haar te corrigeren. "Nee, het is een boek", bitste Wallis de Vries meteen terug tegen een verbouwereerd kijkende Plessen.

De cabaretière stal de show in de eerste aflevering van Drag Race Holland, met haar beroemde imitatie van prinses Beatrix. "Als mijn schoondochter dit aantrekt, kan zij voorgoed vertrekken", verzekerde Wallis de Vries met de stem van Beatrix tegen dragqueen Envy Peru. Deze had het thema queen aangegrepen om zichzelf te kleden als koningin Máxima bij de huldigingsceremonie van haar man Willem-Alexander.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren