'Negen miljoen mensen in VS hebben Mulan nu gezien'

Door ANP, vrijdag 18 september 2020 21:47, bron: ANP

Negen miljoen Amerikanen lijken de afgelopen twee weken via de streamingdienst Disney+ naar de actiefilm Mulan te hebben gekeken. Dat melden Amerikaanse media op basis van berekeningen. Dit zou betekenen dat de film online een grote hit voor de studio is.

Disney+ heeft wereldwijd 60 miljoen abonnees; de helft hiervan woont in de VS. Van deze groep heeft bijna een derde Mulan gezien, tegen extra betaling van 30 dollar. Het is niet duidelijk hoeveel mensen buiten de VS de film hebben gekocht. In Nederland betalen abonnees 21 euro voor de actiefilm.

Volgens deze berekeningen zou de film Disney in de VS 261 miljoen dollar hebben opgeleverd. Daarmee zou de studio uit de kosten zijn. Mulan kostte zo'n 200 miljoen dollar.

Interessante proef

Mulan was een interessante proef voor Hollywood, om te kijken of een dure film ook via een streamingdienst uit de kosten zou kunnen komen. Studio Warner bracht vrijwel tegelijkertijd sciencefictionfilm Tenet uit in de bioscopen. Door de coronacrisis zijn vooral in de VS veel bioscopen nog niet open. Tenet is inmiddels, na drie weken, ook uit de kosten.

Mulan vertelt over een Chinees meisje dat vermomd als jongen dienst neemt in het leger. Disney en de film liggen onder vuur omdat veel scènes zijn gedraaid in de Chinese provincie Xinjiang, waar de Chinese overheid vele tienduizenden Oeigoeren heeft opgesloten in heropvoedingskampen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren