John Leguizamo boycot Emmy Awards

Door ANP, zaterdag 19 september 2020 16:17, bron: ANP

Acteur John Leguizamo boycot de Emmy Awards dit jaar. Hij vindt dat Television Academy, de organisator van de televisieprijzen, niet genoeg aan representatie en diversiteit doet.

"Als je geen Latijns-Amerikaanse mensen hebt, is er voor mij geen reden om het te gaan kijken", laat de 52-jarige acteur en komiek weten aan Yahoo. Awardshows als de Emmy's en de Oscars zijn al eens eerder bekritiseerd vanwege hun gebrek aan diversiteit. De hashtag #OscarSoWhite, gestart door activist April Reign in 2015, is een van deze protesten.

Leguizamo vindt het "ongelooflijk'" dat geen enkele uit Latijns-Amerika afkomstige productie of acteur is genomineerd voor een Emmy. Wel zijn er een paar zwarte acteurs genomineerd voor een Emmy, onder wie Don Cheadle, Issa Rae, Maharshala Ali, Yahya Abdul-Matheen II.

Culturele apartheid

De acteur, bekend van de film John Wick en serie When They See Us, vindt de representatie verre van afdoende. "We zijn 50 procent van de populatie van Los Angeles, maar bezetten minder dan 3 procent van de gezichten voor de camera. Nog minder, 2 procent, staat zelfs achter de camera." Volgens de Colombiaanse acteur worden veel te weinig Latijns-Amerikaanse verhalen en gezichten verteld en gehoord in Hollywood. "Dat is culturele apartheid," sluit hij af.

De Primetime Emmy Awards worden zondag uitgereikt, tijdens een virtuele ceremonie gepresenteerd door Jimmy Kimmel. De uitreiking wordt live gepresenteerd vanaf zo veel mogelijk verschillende locaties, maar zonder publiek en rode loper vooraf. De prijzen worden bij de winnaars thuis aan de voordeur of in de tuin overhandigd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren