YouTube-ster Luan Bellinga speelt hoofdrol in Sinterklaas-film

Door ANP, maandag 21 september 2020 08:48, bron: ANP

YouTube-ster Luan Bellinga speelt een hoofdrol in de nieuwe Nederlandse familiefilm De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest. Daarnaast zingt hij samen met Coole Piet de titelsong voor alweer het negende avontuur uit de succesvolle De Club van Sinterklaas-reeks. Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks maandag bekend.

In Het Grote Pietenfeest dreigt het jaarlijkse kinderfestijn in het water te vallen, omdat Coole Piet wordt vermist. Samen met de Pieten gaat Luan naar hem op zoek. De film draait vanaf 14 oktober in de bioscopen.

In De Club van Sinterklaas deel 9 zijn roetveegpieten te zien. De makers hebben zelfs overleg gehad met actiegroep Kick Out Zwarte Piet over de juiste, niet-kwetsende verbeelding van het fantasiefiguur die een belangrijke bijrol speelt in het kinderfeest.

Ook in de andere Sinterklaasfilm die dit jaar in de bioscopen te zien is, De Grote Sinterklaasfilm, zijn alleen maar roetveegpieten te zien. Dat betekent dat in de Nederlandse bioscopen geen films meer draaien waarin de traditionele gitzwarte pieten te zien zijn. In deze andere sintfilm spelen Erica Terpstra, Peter R. de Vries en Bram van der Vlugt de hoofdrollen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren