Hashtag #Ikdoewelmee populair na anticorona-actie BN'ers

Door ANP, maandag 21 september 2020 22:55, bron: ANP

De protestactie van een groep BN'ers tegen de coronaregels van het kabinet heeft maandagavond online een tegenbeweging in gang gezet. Behalve de hashtag #Ikdoenietmeermee, waarmee Famke Louise, The Party Squad en Bizzey hun onvrede over de coronaregels uitdrukten, was ook de hashtag #Ikdoewelmee binnen de kortste keren trending.

Veel zorgpersoneel haalde hard uit naar de oproep van de BN'ers om vooral geen coronaregels van de overheid meer op te volgen. "Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de IC", verzucht recoveryverpleegkundige Don Roelofsen uit Den Bosch. "Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen." Zijn irritatie krijgt veel bijval.

Ook BN'ers bemoeien zich met de actie van hun collega's. "Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?" vraagt cabaretier Claudia de Breij zich af.

Famke Louise en Tim Douwsma noemen zichzelf "pioniers" en "strijders" en voegen daaraan toe dat we "alleen samen de overheid onder controle krijgen". Hun hashtag #Ikdoenietmeermee was binnen no-time trending op Twitter.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren