Ozark-ster Julia Garner: ik wil niet dat Ruth te gevoelig wordt

Door ANP, dinsdag 22 september 2020 04:20, bron: ANP

Julia Garner won haar tweede Emmy Award voor haar rol als Ruth Langmore in de populaire Netflix-serie Ozark en is daar uiteraard ontzettend blij mee. De actrice waakt er wel voor dat 'tomboy' Ruth niet te gevoelig wordt, omdat dat niet bij haar karakter past. Dit liet Garner weten in een interview met Netflix Queue.

Julia's alter ego Ruth is een stoere, pittige dame die er niet voor terugdeinst om te laten zien dat ze een sterk persoon is. "Je wilt dat het publiek geamuseerd blijft en meegroeit met de karakters in een nieuw seizoen. Ze moeten steeds iets meer te weten komen over het personage. Het laatste seizoen vond ik best wel lastig, omdat ik bang was dat Ruth teveel verandering doormaakte. Ze werd verliefd en dat maakte haar kwetsbaar en gevoelig, aldus Garner.

Volgens Laura Linney, die de rol van Wendy Byrde speelt, 'heeft Julia het fantastisch gedaan'. "Ze begrijpt heel goed waar ze mee bezig is en heeft vertrouwen in de manier waarop ze te werk gaat. Daarom is ze zo ontzettend goed in de show. Ik zou niemand anders kunnen bedenken die de rol van Ruth Langmore speelt zoals zij."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren