Film by the Sea in coronatijd: succesvol met helft bezoekers

Door ANP, dinsdag 22 september 2020 21:20, bron: ANP

Film by the Sea 2020, het eerste grote filmfestival dat in Nederland plaatsvond sinds het begin van de coronacrisis, is succesvol afgesloten. Het festival wist dit jaar ondanks een beperkte zaalcapaciteit 21.388 bezoekers te trekken, oftewel 49 procent van het aantal van 2019.

Festivaldirecteur Jan Doense is tevreden: "Dit is veel meer dan we in ons meest optimistische scenario hadden verwacht." In Vlissingen waren er dit jaar meerdere locaties waar de festivalgangers terechtkonden. Behalve hoofdlocatie CineCity waren er uitverkochte voorstellingen tijdens de Drive-In in de Machinefabriek en de ‘Drijf-Uit’ op de Westerscheldeferry. Ook twee speciale voorstellingen in de Sint Jacobskerk waren uitverkocht.

Daarnaast waren er vier dagen lang satellietprogramma’s te zien in Goes, Middelburg, Zierikzee, Terneuzen, Oostburg en Bergen op Zoom. Ook konden twaalf films uit het festivalprogramma online worden bekeken en waren er zes dagen lang Nederlandse filmklassiekers te zien bij Omroep Zeeland.

De volgende editie van Film by the Sea vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september 2021.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren