Disneyland smeekt gouverneur Californië open te mogen

Door ANP, woensdag 23 september 2020 02:24, bron: ANP

De parkenbaas van Disney heeft de gouverneur van de staat Californië met klem verzocht om snel aan de slag te gaan met de heropening van Disneyland. In een virtuele bijeenkomst met aandeelhouders richtte Josh D’Amaro zich dinsdag direct tot Gavin Newsom en zei: "Help ons weer open te gaan. We hebben regels nodig die redelijk en eerlijk zijn."

Disneyland, het oudste pretpark van de entertainmentgigant, is al sinds maart dicht. Oorspronkelijk was er een plan om in juli weer open te gaan, maar op dat moment liepen de coronacijfers in Californië zo hoog op dat de lokale overheid geen toestemming gaf voor de heropening van Disneyland en zusterpark California Adventure Land. Aan de andere kant van het land, in Florida, zijn de Disneyparken wel open, zij het met een beperkte bezetting. Ook het Disneypark in Parijs is weer open voor publiek.

Volgens D'Amaro creëert Disneyland in de plaats Anaheim zo'n 80.000 banen, en is het daarmee "een cruciaal deel van de economie" in de omgeving. "Hoe langer we wachten, hoe verwoestender dit is voor de gemeenschap. We zijn er klaar voor en belangrijker: het is tijd om weer open te gaan."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren