Prince gaf bandleden boete voor foutjes

Door ANP, maandag 28 september 2020 04:15, bron: ANP

Muzikanten die voor Prince speelden konden zijn nummers maar beter vlekkeloos spelen. Volgens één van hen, bassist Mark Brown, gaf de zanger zijn bandleden een boete als ze een foutje maakten op het podium.

Vooral in zijn begintijd bij The Revolution hakte dat er behoorlijk in, vertelt Brown in zijn autobiografie My Life In The Purple Kingdom, zo schrijft de New York Post. "Ik kreeg ooit voor 1200 dollar aan boetes tijdens één optreden. Dat valt zwaar als je 2000 per week verdient. Ik dacht ook niet dat Prince me eraan zou houden, maar dat deed hij wel."

In het boek beweert Brown ook dat de in 2016 overleden muzikant hem miljoenen door de neus heeft geboord, door hem geen credits te geven voor zijn bijdrage aan het nummer Kiss. Prince liet hem in eerste instantie een simpelere versie van het nummer horen. "Ik heb er toen mijn draai aan gegeven en heb dat nummer gecreëerd - minus de gitaarstukken en de kopstem van Prince".

Brown stelt dat de zanger hem beloofde dat hij als een van de schrijvers van het nummer geregistreerd zou worden zodat hij royalty's zou krijgen. Dat is nooit gebeurd. "Dat was één van zijn grootste hits. Als een van de drie schrijvers had ik er miljoenen aan verdiend."

Niet lang daarna vertrok Brown bij The Revolution. Hij schrijft dat Prince en hij het jaren later hebben bijgelegd, maar dat hij het uiteindelijk voor gezien heeft gehouden in de popwereld. "De muziekindustrie is geen wereld voor aardige mensen", aldus de bassist.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren