Samson is Gert nog niet vergeten

Door ANP, woensdag 30 september 2020 07:25, bron: ANP

Samson, de beroemdste hond uit Vlaanderen, vermaakt zich uitstekend bij zijn nieuwe baasje Marie. Toch mist de viervoeter zijn vorige baasje Gert, met wie hij bijna 30 jaar lief en leed deelde, nog wel eens.

"Woah, het is heel heel heel leuk bij Marie. Wij lachen heel, heel veel", laat Samson het ANP weten. "Natuurlijk mis ik Gert nog wel eens, maar Marie mist hem ook hoor."

Gert maakte vorig jaar bekend dat zijn dochter Marie Samsons nieuwe eigenaar zou worden. Hun eerste avonturen, in een heel andere setting dan voorheen, zijn vanaf volgende maand op televisie te zien. De vertrouwde huiskamer van Gert, waar de deurbel het al die jaren niet deed, is ingeruild voor een oldtimer busje.

Dolle avonturen

"Het wordt uiteraard heel anders", vertelt de 25-jarige Marie. "De afleveringen van Samson & Gert zijn 20, 30 jaar oud. Ik bedoel het niet slecht he Samson, maar dat was net iets minder hip dan wat wij nu gemaakt hebben", zegt ze tegen haar hond. "De afleveringen zijn nu iets korter, iets flitsender en ik denk iets wat de kinderen nu graag willen zien."

Samson en Marie gaan in de nieuwe serie "de paden op" met hun busje. "We stoppen overal op leuke, mooie plekjes en dan beleven we dolle avonturen", aldus Marie. Samson kan het reizen ook wel waarderen: "Woah, ik vind het wel heel leuk zo. We zijn altijd op een andere plek zo", vult de bearded collie aan.

Nostalgisch

Hoewel Gert er niet meer is, keren wel enkele andere bekende figuren terug. Zo zijn Albert, meneer de burgemeester en Van Leemhuyzen weer van de partij. "Zij springen te pas en te onpas binnen in ons busje. Maar dat vind ik persoonlijk heel leuk. Niet alleen voor het nostalgische gevoel, maar het helpt mij ook", aldus Marie.

Naast de serie namen Samson en Marie ook een cd op, die vorige week uitkwam. Op het album staan behalve twee nieuwe nummers ook een hele rits "gouwe ouwe" Samson & Gert-liedjes, zoals de iconische Samsonrock en De Wereld is Mooi. De nummers werden allemaal van een nieuw jasje voorzien.

Gertje

Met al zijn studio-ervaring was dat ‘appeltje eitje’ voor Samson. "Woah, ik heb dat al heel veel gedaan zo. Ik kon ze allemaal nog zo, van buiten en van binnen", aldus Samson. "We hebben ze wel een beetje moeten aanpassen", vult Marie aan. "Er wordt nu niet meer over Gertje gezongen maar over Marie. Maar ze zijn zeker herkenbaar genoeg gebleven voor de oude fans."

Ook Marie hoefde niet te studeren op de tekst. "Ik ben altijd een heel grote Samson & Gert-fan geweest, dus ja die liedjes die kon ik inderdaad ook al van binnen en van buiten meezingen."

De tv-serie van Samson & Marie is vanaf 5 oktober te zien op NPO Zappelin.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren