logo songteksten.net

Carolien Borgers biedt met Muziekcafé een veilig en open podium

Na bijna dertig jaar geeft Daniël Dekker het Muziekcafé-stokje over aan een nieuwe presentator: Carolien Borgers. Vanaf 3 oktober is de 37-jarige presentatrice elke zaterdag van vier tot zes uur te horen op NPO Radio 2. "Ik heb zin om Nederlandse muziek een podium te bieden, en ik kijk ook wel heel erg uit naar een goede nachtrust", vertelt ze aan het ANP.

Borgers verruilt voor haar nieuwe klus namelijk haar nachtprogramma 't Wordt nu laat. "Dat heb ik nu vier jaar gedaan en het voelde steeds als een soort jetlag, maar dan zonder op het strand te liggen", vertelt Carolien lachend. Tot december blijft ze op maandag en dinsdag haar oude programma doen, maar daarna is ook dat afgelopen. "Ik ga het missen, maar ook lekker slapen."

In het programma neemt ze graag de grote muziekkennis van haar voorganger mee. "Hij kent de loopbaan van artiesten goed, kan alles in perspectief plaatsen. Dat bewonder ik erg aan hem", aldus Carolien. Verder wil ze vooral een open en inspirerende plek aan muzikanten bieden. "De gasten moeten zich op hun gemak voelen, op hun eigen manier een nummer ten gehore kunnen brengen."

"Een mix van rock, hiphop en Nederlandstalig." Wie ze zelf het liefst op haar podium ziet staan? "Dat zijn dan toch wel Eefje de Visser en Di-rect, maar ook Lizzo is van harte welkom."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren