logo songteksten.net

Musical Soldaat van Oranje mag voorlopig niet opschalen

De musical Soldaat van Oranje mag voorlopig niet opschalen naar 300 bezoekers, zoals de producent had gevraagd. De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft ontheffing gegeven voor maximaal 250 bezoekers op voorwaarde dat aan de coronaregels wordt voldaan, aldus een woordvoerder van de gemeente Katwijk woensdag.

Soldaat van Oranje ligt sinds eind september stil vanwege coronabesmettingen binnen de cast. Zo'n vijftien acteurs werden positief getest op het coronavirus. Alle voorstellingen tot deze week werden daarom geannuleerd. Deze woensdag wordt de voorstelling voor het eerst weer opgevoerd.

Producent Fred Boot stelde dinsdag dat het doek voor Soldaat van Oranje waarschijnlijk eerder valt als het de komende tijd bij 250 bezoekers blijft. Eerder was de verwachting dat de musical met 300 bezoekers het nog tot begin van het voorjaar kon uitzingen. "Het maakt ongelofelijk veel uit of er meer mensen in de zaal mogen of niet", zei Boot. "Elk kaartje minder is een drama. Het gaat wel om meerdere duizenden euro's verlies per voorstelling. Ik zeg altijd 'we zijn soldaten en we strijden door.' Dus ik blijf lobbyen voor die driehonderd man."

De bewerking van het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema trekt sinds de première in oktober 2010 doorlopend uitverkochte zalen. Inmiddels is het stuk bijna 3000 keer gespeeld en zijn er meer dan 3 miljoen kaartjes verkocht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren