logo songteksten.net

Taylor Swift spreekt steun voor Joe Biden uit

Taylor Swift gaat tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen stemmen op Democraat Joe Biden en zijn 'running mate' Kamala Harris. "Onder hun leiderschap geloof ik dat Amerika een kans heeft om te beginnen aan het helingsproces dat het zo dringend nodig heeft", zegt de zangeres in het tijdschrift V.

De 30-jarige Taylor vindt dat er veranderingen moeten komen. "De verandering die we het meest nodig hebben is dat we een president kiezen die ziet dat mensen van kleur zich veilig en vertegenwoordigd voelen, dat vrouwen het recht verdienen om zelf te kiezen wat er met hun lichamen gebeurt en de lhbti-gemeenschap verdient het om erkend te worden en erbij te horen."

Ook vindt de zangeres dat mensen een overheid verdienen die "wereldwijde gezondheidsrisico's" serieus neemt en "de levens van mensen" op de eerste plaats zet. "De enige manier waarop we dingen kunnen verbeteren is door leiders te kiezen die deze issues onder ogen durven te komen en manieren vinden om eraan te werken."

Taylor sprak twee jaar geleden voor het eerst haar politieke voorkeur uit. "Ik ben altijd terughoudend geweest om over politiek te praten, maar door een aantal gebeurtenissen in mijn leven en in de wereld de afgelopen twee jaar, denk ik daar nu anders over", zei ze toen ze onthulde tijdens de midterm-verkiezingen op twee Democraten te gaan stemmen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren