logo songteksten.net

Spinvis voor het eerst bovenaan albumlijst

Spinvis heeft deze week voor het eerst in zijn carrière de eerste plek in de Album Top 100 bemachtigd. Dat is de zanger gelukt met zijn nieuwste plaat 7.6.9.6., die een week geleden verscheen.

Tot dusver wist Spinvis het tot de vierde plek te schoppen, zijn hoogste notering van alle acht in de Album Top 100. Die plek haalde hij in 2007 met Goochelaars en geesten. In 2011 en 2017 scoorde de zanger een vijfde plaats met respectievelijk Tot ziens, Justine Keller en Trein vuur dageraad.

Spinvis nam 7.6.9.6. op in coronatijd. "Door deze ontstane splendid isolation kwam ik in een situatie die ik alleen nog kende van vroeger, uit de tijd waarin ik de eerste Spinvis maakte. Ik hoefde nergens heen, niemand belde en geen mens zat op me wachten", zei hij over het album.

De zanger stoot Ayreon van de troon, die is deze week gezakt naar de zestigste plek met Transitus. Ook de nummer twee en drie zijn anders dan vorige week. Zo is Sevn Alias binnengekomen op de tweede plek met Bogey 4 The Win en is Pop Smoke van de vijfde naar de derde plaats gestegen met Shoot For The Stars Aim For The Moon.

Album Top 10 week 41

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) Spinvis - 7.6.9.6.

  2. (-) Sevn Alias - Bogey 4 The Win

  3. (5) Pop Smoke - Shoot For The Stars Aim For The Moon

  4. (4) Kevin - Animal Stories

  5. (-) 21 Savage & Metro Boomin - Savage Mode II

  6. (-) Queen + Adam Lambert - Live Around The World

  7. (6) Kinderen voor Kinderen - En toen? - 41

  8. (7) Tabitha - Hallo met mij

  9. (11) Ava Max - Heaven & Hell

  10. (12) Boef - Allemaal een droom

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren