logo songteksten.net

Taakstraf van 150 uur voor vrouw Lange Frans

(Novum) - Daniëlle van Aalderen heeft een taakstraf van 150 uur opgelegd gekregen. De 26-jarige vrouw van rapper Lange Frans ging vorig jaar verhaal halen bij de voormalige rappartner van haar man, Baas B, over een financieel conflict tussen de twee. De politie trof in haar auto een geladen vuurwapen aan.

"Je weet niet wat ik bij me heb", zou Van Aalderen hebben geroepen. "De eerste de beste die iets verkeerds zeg, schiet ik neer. Waar is dat kankerjoch Bart Zeilstra?" Daniëlle werd op 24 oktober, een dag voordat Bart 'Baas B' Zeilstra en Lange Frans om de tafel zouden gaan zitten, gearresteerd. Een buurman van Baas B waarschuwde de politie.

De officier van justitie liet maandagmiddag in de rechtbank van Amsterdam weten dat hij bedreiging en vuurwapenbezit bewezen acht. Daniëlle hoorde naast een taakstraf ook een proeftijd van twee jaar en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden tegen zich eisen. De politierechter sloot zich aan bij de eis van het Openbaar Ministerie. "Het ging slechts om een zakelijk geschil, dat niet op deze manier beslecht had hoeven worden", oordeelde de rechter.

Daniëlle, die al twee dagen in de cel had doorgebracht, was zelf niet van de partij in de rechtbank vanwege haar zwangerschap. Zij en haar man verwachten volgende maand hun tweede kind. Omdat haar detentie is geschorst, had ze wel moeten komen.

Tijdens de zitting bleek dat Lange Frans er zelf op heeft aangedrongen dat de politie zijn vrouw bij het huis van Baas B weghaalde. "Ze komt verhaal bij hem halen en heeft een kort lontje." Daniëlle maakte Baas B al eerder zwart in de media. "Ze was die dag verhit, omdat ze vond dat haar vriend niet genoeg aan het conflict met zijn ex-maatje deed", concludeerde de officier van justitie.

Lange Frans, die eigenlijk Frans Frederiks heet, had tot afgelopen juli een zakelijk conflict met Baas B. Daniëlle vond dat de financiële problemen die daardoor ontstonden bij haar man de schuld waren van zijn ex-partner. Met haar moeder, die voor justitie geen verdachte is en dus niet terechtstond, ging ze verhaal halen.

Van Aalderens advocaat vroeg om vrijspraak, onder meer omdat er op het geladen pistool geen sporen van Daniëlle zijn gevonden. Op de tas waarin het wapen zat, werden echter wel sporen van Daniëlle aangetroffen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren