Poppodia: grote problemen, maar nog meer problemen voor artiesten

Door ANP, dinsdag 13 oktober 2020 20:30, bron: ANP

De Nederlandse poppodia en muziekfestivals reageren dinsdag verslagen op het nieuws dat alle zalen de komende vier weken nog maar dertig mensen mogen ontvangen.

"We blijven ons uiterste best doen om óók voor dertig man publiek iets van troost te bieden in de gitzwarte tijden", stelt directeur Berend Schans van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). "Maar rendabel is het voor de zalen al lang niet meer. We kunnen niet inschatten wat er mogelijk is en welke zalen zullen overleven. De financiële reserves zijn de afgelopen maanden wel opgesoupeerd."

Schans heeft weinig begrip voor het feit dat alle scholen wel gewoon openblijven. "Er is nog geen besmetting geconstateerd in een concertzaal. Terwijl op scholen dagelijks talloze mails worden verstuurd over leerlingen en docenten met symptomen. Ik snap niet welke criteria het kabinet hanteert, als het echt alleen maar om het indammen van het aantal besmettingen gaat."

Ook vrezen de concertpodia ernstig voor de Nederlandse artiesten die niet meer kunnen optreden de komende tijd. "Nederlandse zangers hebben zelden reserves en zijn niet georganiseerd in een brancheclub. Zij lopen dit jaar krankzinnig veel inkomsten mis; dat kan niet zonder gevolgen blijven."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren