logo songteksten.net

Albert Verlinde dolblij met twaalf nominaties TINA-musical

Musical TINA is twaalf keer genomineerd voor de prestigieuze Tony Awards. Albert Verlinde "stond te springen" toen hij het nieuws donderdagavond hoorde.

Verlinde, algemeen directeur van Stage Entertainment dat de TINA-musical produceert, kan het nieuws haast niet geloven. "Ik ben zo bijzonder trots dat we genomineerd zijn," laat hij aan het ANP weten. "Bovendien zoveel keer." De musical maakt kans op een Tony Award voor onder meer beste musical, beste vrouwelijke hoofdrol, beste kostuumdesign, beste choreografie en beste regie.

Bovendien zijn twee Nederlandse tekstschrijvers genomineerd voor een Tony Award. Frank Ketelaar en Kees Prins, onder meer bekend van Jiskefet, schreven mee aan het scenario voor TINA en zijn genomineerd voor een Tony voor beste tekst en script.

"Zij sprongen uit hun plaat toen ze het nieuws hoorden" vertelt Verlinde, die donderdag de herstart van de TINA-musical moest uitstellen door de verscherpte coronamaatregelen. De uitreikingen van de Tony Awards vinden dit jaar virtueel plaats via een livestream dit najaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren