'Nieuwe liefde Martien Meiland moet aanvulling zijn op familie'

Door ANP, zaterdag 17 oktober 2020 10:08, bron: ANP

Als Martien Meiland en Erica Renkema ooit een nieuwe relatie aanknopen moet diegene wel een aanvulling zijn op de familie. "Een soort gezinsuitbreiding", noemt Erica dat in het AD. "Als hij wrijving geeft, houdt het op. Wij kiezen hoe dan ook altijd voor elkaar."

Van een open huwelijk wil de 57-jarige Erica niet spreken. "Nee joh, dat vind ik zo ranzig klinken! En dan moet er toch ook sprake zijn van een seksuele relatie en dat is bij ons niet het geval. Ons huwelijk is meer een zakelijke beslissing geweest, want wij zijn vooral elkaars beste vrienden. Ik weet ook zeker dat wanneer die eventuele 'ander' van Martien een enorme eikel blijkt te zijn, die relatie nooit lang stand zal houden. Dan zal hij hem op termijn ook een eikel vinden, dat weet ik zeker."

Zowel Erica als Martien is momenteel niet actief op zoek naar iemand. De twee zitten bijvoorbeeld niet op een datingsite. "Maar iemand tegen het lijf lopen, dat kan zomaar ineens gebeuren natuurlijk. De behoefte is niet heel groot. Al zou ik het, wanneer ik ouder ben en meer vrije tijd heb, best leuk vinden om met iemand die dezelfde interesses heeft te latten en op vakantie te gaan."

Als het aan Erica ligt blijft Chateau Meiland voorlopig nog bestaan. Hoewel ze vaak doodop is door alle aandacht zou ze het jammer vinden als de serie stopt. "Wij kennen het opnameteam al zo lang. Wij zijn echt vrienden van elkaar en ik zou het missen als dat ooit stopt. Maar voorlopig beleven we nog genoeg. Zolang kijkers ons leuk blijven vinden..."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren