Diederik Ebbinge wilde column Youp in openbaar rechtzetten

Door ANP, zaterdag 17 oktober 2020 10:47, bron: ANP

Diederik Ebbinge reageerde in mei met opzet met een open brief in NRC op de veelbesproken column van Youp van 't Hek, waarin de cabaretier de draak stak met podiumkunstenaars en museumdirecteuren die om steun vroegen in de coronacrisis.

"Normaal zou ik Youp even persoonlijk bellen. Ik ken hem al heel lang, met de Panters zaten we vroeger bij zijn impresariaat. Maar omdat hij deze schade in het openbaar berokkend had, wilde ik het ook in het openbaar rechtzetten", vertelt Diederik zaterdag in NRC.

Volgens de acteur en regisseur bracht Youp met zijn woorden "schade toe aan de cultuur, op een moment dat ik zie dat mensen niets meer hebben". "Later beweerde hij dat hij iets heel anders bedoelde dan wat er stond. Zou kunnen, maar dan kun je het ook gewoon een mislukte column noemen", aldus Ebbinge.

Van 't Hek stelde dat de cultuursector zichzelf niet te belangrijk moet vinden in de coronacrisis. Het kwam hem op veel kritiek van collega's te staan. Diederik Ebbing noemde hem in zijn open brief een "zelfgenoegzame kakker" die geen empathie (meer) toont voor de noodlijdende culturele sector waarin hij ook zelf werkzaam is.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren