logo songteksten.net

John Fogerty vraagt Trump te stoppen zijn muziek te spelen

Creedence Clearwater Revival-boegbeeld John Fogerty heeft een zogenoemd 'cease and desist'-bericht naar Donald Trump gestuurd, waarin hij met klem verzoekt dat zijn nummer Fortunate Son niet langer gedraaid wordt bij campagnebijeenkomsten van de president.

Fogerty, die de song zowel met de groep als solo heeft gezongen, zegt in de boodschap aan de president dat het nummer persoonlijk voor hem is en dat Trump juist voor alles staat waarover hij zijn afschuw uit in het liedje. "Ik heb dit geschreven omdat ik het als veteraan misselijkmakend vind dat sommige mensen niet in dienst hoefden vanwege hun rijkdom of politieke banden. Ik schreef ook over rijke mensen die niet hun steentje bijdragen in de belastingen. Meneer Trump is een voorbeeld van beide gevallen."

De muzikant stelt in het bericht dat de president zijn woorden en geluid gebruikt voor een boodschap waar hij niet achter staat. "Het feit dat meneer Trump ook olie gooit op het vuur dat racisme, haat en angst is en daarbij de recente geschiedenis herschrijft, maakt het extra zorgwekkend dat hij dit liedje gebruikt."

Fogerty schaart zich met zijn kritiek in een lange lijst van musici die niet willen dat Trump hun muziek gebruikt. Tom Petty, Neil Young, R.E.M., Rihanna, Pharrell, Guns N' Roses en Steven Tyler gingen hem voor. Het staat politici echter wettelijk gezien vrij de muziek van hun keuze te laten horen op campagnebijeenkomsten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren