NPO lanceert iedere dag nieuwe titels in Week van de Podcast

Door ANP, dinsdag 20 oktober 2020 13:46, bron: ANP

Tijdens De Week van de Podcast, die van zondag 25 tot en met zaterdag 31 oktober plaatsvindt, lanceren de radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep iedere dag nieuwe podcast-titels, meldt de NPO dinsdag.

"Steeds meer luisteraars ontdekken de podcast. Het is audio waarmee je even uit de dagelijkse realiteit kunt ontsnappen: een persoonlijk verhaal, een gesprek dat inzicht biedt in een andere wereld, een nieuwe kijk op zaken of gewoon voor de ontspanning", legt directeur audio Jurre Bosman het fenomeen uit.

"Bij de NPO bieden we nu al een enorme bibliotheek met titels aan en tijdens de week van de podcast breiden we die nog verder uit", vervolgt hij. "Hiermee willen we de podcast ook onder de aandacht brengen van nieuwe luisteraars, naast de 2,5 miljoen maandelijkse gebruikers die we al bereiken."

Nieuwe podcasts die worden gelanceerd zijn onder meer Tegen de stroom in (KRO-NCRV), een achtdelige serie over de werkwijze van de AIVD. Ook Weird Hit Wonder (VPRO), een reeks vrolijke verhalen over vreemde hits is nieuw. Voor de kinderen is er Missie voelspriet (KRO-NCRV), de podcast van Zappelins Beestenbrigade. Hierin beleven de luisteraars met boswachter Tim en Emmely Voelspriet spannende en grappige avonturen met nieuwe Nederlandse insecten.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren