Reese Witherspoon in tranen bij reünie Legally Blonde

Door ANP, woensdag 21 oktober 2020 02:04, bron: ANP

Twintig jaar nadat de film Legally Blonde werd opgenomen kwam de cast voor het eerst weer bij elkaar tijdens een Zoom call die werd uitgezonden via YouTube. Het weerzien met haar oude collega's ontroerde hoofdrolspeelster Reese Witherspoon tot tranen aan toe. "Het is geweldig om jullie allemaal bij elkaar te zien, we hebben echt iets moois neergezet."

"Destijds hadden we geen idee hoe succesvol de film zou worden en hoeveel meisjes en vrouwen er wereldwijd geïnspireerd door zouden raken. Maar waar ik ook kom, mensen zeggen altijd tegen me dat Legally Blonde een van hun favoriete films is. Het mooiste compliment vind ik wanneer mensen zeggen dat ze rechten zijn gaan studeren vanwege mijn personage Elle Woods. Omdat Elle hen liet inzien dat alles mogelijk is zolang je in jezelf gelooft en bereid bent er hard voor te werken," aldus Reese.

Matthew Davis, die de rol van Elle's ex-vriend Warner Huntington III vertolkte, vertelde dat hij juist werd verguisd om zijn bijdrage aan de film. "Mensen spraken me aan op het hufterige gedrag van Warner en dachten soms dat ik hem was. Dat heeft weleens vervelende situaties opgeleverd, omdat Legally Blonde fans altijd voor Elle opkomen." Hierop reageerde Reese direct: "Oh nee! Mensen geloof me, Matthew is een van de leukste en liefste personen die ik ken. Hij is absoluut geen Warner."

Tijdens de call konden kijkers geld doneren aan het initiatief World Central Kitchen, dat maaltijden verzorgt voor families in nood. Ten tijde van het coronavirus zijn vele Amerikanen in armoede belandt en voor die mensen wilde de cast zich inzetten. Binnen een uur werd er al een bedrag van 25.000 dollar opgehaald, wat vermoedelijk nog een stuk hoger oploopt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren