Televisieversie van Flashdance in de maak

Door ANP, donderdag 22 oktober 2020 04:56, bron: ANP

Studio Paramount werkt aan een televisieserie rond Flashdance, de grote filmhit uit 1983. Het is nog niet bekend of er castleden van de originele film mee zullen werken aan de serie.

Flashdance was de grote doorbraak van Jennifer Beals, die in de film een lasser speelde die droomde van een danscarrière. De film was een flinke hit: wereldwijd bracht Flashdance ruim 200 miljoen dollar in het laatje, wat de film de op twee na best verdienende van 1983 maakte. Het nummer What A Feeling uit de film, gezongen door Irene Cara, won een Oscar én een Golden Globe voor beste originele filmliedje en de soundtrack van de film viel in de prijzen bij de Grammy's.

Volgens The Hollywood Reporter is het de bedoeling dat de plot voor de serie redelijk dichtbij die van de film blijft. De televisieversie draait om een jonge zwarte vrouw die droomt van een balletcarrière maar in werkelijkheid in een stripclub werkt.

De serie wordt geproduceerd voor streamingservice CBS All Access, waarop in de VS nu series als Star Trek: Discovery, The Good Fight en Picard te zien zijn. Het platform wordt begin volgend jaar omgedoopt tot Paramount+.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren