Komedie Casanova's met Jim in twee weken goud, ondanks corona

Door ANP, maandag 26 oktober 2020 18:51, bron: ANP

De romantische komedie Casanova's heeft binnen ruim twee weken meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Daarom is de film, met in de hoofdrollen Jim Bakkum en Lieke van Lexmond, bekroond met een Gouden Film. Dat melden distributeur Just Entertainment en het Nederlands Filmfestival maandag.

Casanova's is de negende Nederlandse titel die de onderscheiding dit jaar in de wacht sleept, en de derde film die dit doet sinds de corona-lockdown. Ook Alles is zoals het zou moeten zijn (inmiddels meer dan 250.000 bezoekers) en De Piraten van Hiernaast (200.000) hebben zich ontpopt tot bioscoophits, ondanks de beperkte bezoekersaantallen die theaters mogen ontvangen vanwege de coronarestricties.

De film vertelt over een timide journalist die undercover gaat om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach komt met een nieuw boek en bijbehorende workshop waarvan hij beweert mannen te kunnen transformeren in casanova’s. Casanova’s werd geregisseerd en geschreven door Jamel Aattache (Zwaarverliefd).

De komedie draait in 123 bioscopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren