Opnieuw film over comedian Richard Pryor in de maak

Door ANP, dinsdag 27 oktober 2020 03:49, bron: ANP

Na een mislukte poging in 2016 zijn er opnieuw Hollywoodplannen voor een biopic over comedian Richard Pryor. Studio MGM gaat aan de slag met de film, die geregisseerd wordt door Kenya Barris, onder meer de bedenker van sitcom Black-ish.

Pryor is één van de grootste namen uit de standup-wereld. Barris laat in een statement weten: "Pryor had een eigen geluid, en in vele opzichten is alle comedy sinds hem een afgeleide van wat hij heeft gecreëerd. Hij schuwde de waarheid niet, was zelfbewust en had zelfspot, en toonde zijn eigen kwetsbaarheid. Deze film gaat over dat geluid, hoe dat gevormd werd en wat er voor nodig was om 'm gehoord te laten worden."

In 2016 kondigde The Weinstein Company aan een film over het leven van Pryor te gaan maken. Die zou geregisseerd worden door Lee Daniels en Mike Epps zou in de huid van de comedian kruipen. Ook waren Oprah Winfrey en Eddie Murphy aangetrokken als de oma en vader van de standupper. De film werd echter nooit gemaakt.

De in 2005 overleden komiek boekte grote successen, maar kampte ook met diverse verslavingen. Hij trouwde zeven keer, met vijf vrouwen. Zijn weduwe Jennifer Lee, die van 1981 tot 1982 en van 2001 tot zijn dood getrouwd was met de comedian, is betrokken bij het filmproject.

De naam van Pryor prijkt op onder meer de lijstjes van Comedy Central en Rolling Stone op de eerste plaats van beste standup-comedians allertijden. In 1998 ontving hij als eerste de prestigieuze Mark Twain Prize for American Humor van het Kennedy Center.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren