logo songteksten.net

Lucille Werner gaat politiek in voor het CDA

Lucille Werner gaat de landelijke politiek in. De presentatrice heeft een plek gekregen op de kandidatenlijst van het CDA voor de verkiezingen van volgend jaar, bevestigen bronnen rond de partij. Lucille staat op de tiende plaats.

De 53-jarige televisiemaakster, die jarenlang Lingo presenteerde, licht haar carrièreswitch toe op Instagram. Ze wilde naar eigen zeggen altijd al de politiek in, zeker na het oprichten van de Lucille Werner Foundation en het organiseren van de Mis(s) Verkiezingen. "En nu is het zover", aldus Lucille.

"Ik kies voor het CDA. Daar in het midden moeten we er uitkomen met elkaar. In deze tijd is dat essentieel", schrijft Lucille, die na 25 jaar tv-werk voorlopig afscheid neemt van Hilversum. "Nu zie ik het als een kans om met al deze ervaringen een bijdrage te kunnen leveren in een nieuwe arena die politiek heet."

Gelijke kansen

"Van dit idee krijg ik enorm veel energie en eerlijk gezegd ook wat zenuwen", gaat Lucille verder. "Ik ga er alles aan doen om er de komende jaren voor jou te zijn. Met als diepste motivatie dat Nederland het allersterkste is als we kracht putten uit de diversiteit van ons allemaal en inzetten op gelijke kansen voor iedereen. We zijn op ons best als we gebruik maken van alle talenten uit onze samenleving. Onze mooiste prestaties zullen worden bereikt, als we verschillende inzichten benutten om de grootste uitdagingen te overwinnen."

Naast Lingo presenteerde Lucille ook onder meer RTL Actueel Shownieuws en Get The Picture en was ze de drijvende kracht achter de Mis(s) Verkiezing en de Minister van Gehandicaptenzaken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren