Cultuursector blij met steun na verlenging maatregelen

Door ANP, dinsdag 27 oktober 2020 20:52, bron: ANP

De Alliantie van Evenementenbouwers en de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) zijn blij met de coronasteun die de cultuur- en evenementensector ontvangt, vooral nu de maatregelen worden verlengd. Dinsdag maakte het kabinet bekend dat theaterproducenten zonder subsidie zo'n 40 miljoen euro ontvangen. Voor toeleveranciers van evenementen, zoals muziekfestivals en kermissen, ligt in totaal 11 miljoen euro klaar.

"In een tijd dat de nadruk vanzelfsprekend op de precaire situatie rond Covid-19 en onze volksgezondheid ligt, is de alliantie erkentelijk voor het feit dat de overheid ook het leed binnen onze sector ziet", laat Ahoy-directeur Jolanda Jan Jansen in een verklaring weten. "De extra steun die nu wordt toegezegd richting een beperkt aantal ondernemers binnen de branche en richting de vrije theaterproducenten (tot en met het einde van 2020) geeft hen de komende maanden weer wat houvast. Het gesprek tussen overheid en de branche wordt voortgezet."

Dinsdagavond werd ook bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen nog tot zeker in december zullen gelden. Daarmee blijft het maximum aantal bezoekers voor theaters en poppodia voorlopig op dertig per voorstelling. "Voor ons verandert weinig, want alle grote evenementen waren al gecanceld", aldus Boris van der Ham, voorzitter van de VVTP. "Wel is het enorm fijn dat die steun er is, want daar vangen we de schade enorm mee op."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren