NPO snijdt in Opsporing Verzocht, zorgen bij politie

Door ANP, woensdag 28 oktober 2020 19:30, bron: ANP

De uitzendingen van Opsporing Verzocht worden vanaf januari korter. Ook wordt het AVROTROS-programma voortaan een uur later uitgezonden en staan er minder afleveringen dan dit jaar gepland. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving hierover van De Telegraaf.

"Opsporing Verzocht blijft een prominente plek houden op NPO 1", benadrukt de NPO. "We vernieuwen doorlopend en samen met AVROTROS willen we ook dit programma toekomstbestendig houden. Zo denken we dat Opsporing Verzocht nog beter tot zijn recht komt om 21.30 uur op de vaste dinsdagavond."

Volgens de woordvoerder zijn de wijzigingen "in goed overleg" met AVROTROS en het Openbaar Ministerie gemaakt. "Tegelijkertijd zijn we in gesprek met de betrokken partijen om Opsporing Verzocht op een eigentijdse manier te blijven ondersteunen, ook op onze andere platforms."

Minder hulp

De politie maakt zich zorgen over het voornemen om te snijden in Opsporing Verzocht. Zeker als het programma, waarin aandacht is voor misdaad en kijkers om tips wordt gevraagd, in de zomermaanden van de buis wordt gehaald. "Criminaliteit stopt niet in de zomer", aldus de politiewoordvoerder daarover.

Hij zegt dat de politie met de NPO "in gesprek" is over deze voornemens. De politie vreest dat als minder hulp van publiek ingeroepen kan worden via het programma in de zomer, grote zaken vertraging gaan oplopen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren