Egbert Jan Weeber en Wart Kamps gaan jonge makers beoordelen

Door ANP, vrijdag 30 oktober 2020 11:11, bron: ANP

Acteur Egbert Jan Weeber, cabaretier Wart Kamps, Nicolaas Veul en Lucky Fonz III maken dit jaar deel uit van de jury van de Kunstbende. Zij gaan op 7 en 8 november de honderd beste acts van Nederlandse jonge makers van dit jaar beoordelen. Deze finalisten zijn overgebleven uit de meer dan 2500 jongeren die zich hadden aangemeld voor de voorrondes.

De finale van de Kunstbende, waar tieners tussen de 13 en 18 jaar aan meedoen, is dit jaar vanwege corona digitaal te volgen. Het volledige programma staat op de website. Ook de voorrondes in de twaalf provincies werden de afgelopen maanden gestreamd. Hier keken meer dan 47.000 mensen naar.

Behalve de optredens zijn er tijdens de finale ook backstage-filmpjes te zien op de website van Kunstbende. "Meer dan ooit vindt Kunstbende het belangrijk dat jongeren zich goed kunnen blijven ontwikkelen en hun veerkracht blijven behouden", meldt de organisatie.

Martin Garrix

De jury kiest per categorie drie winnaars. Vanwege de coronamaatregelen vindt de prijsuitreiking los van de finale plaats: op 12 november gaat Kunstbende langs de winnaars. De namen worden 's avonds bekendgemaakt op kunstbende.nl/live. De winnaars krijgen een pakket met verschillende stimuleringsprijzen, van studiotijd tot coaching.

Kunstbende is een van de grootste landelijke platforms voor jong cultureel talent. Het evenement vindt voor de dertigste keer plaats. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren