Hollywood rouwt om overlijden Sean Connery

Door ANP, zaterdag 31 oktober 2020 17:35, bron: ANP

Filmmakers en acteurs laten op sociale media massaal van zich horen na het overlijden van James Bond-legende Sean Connery. De acteur overleed op 90-jarige leeftijd, maakte de BBC zaterdag bekend.

Producers van de James Bond-films waar Connery in speelde, zijn "kapot" van het nieuws. "Hij was en zal altijd herinnerd worden als de originele James Bond wiens onuitwisbare intrede in de filmgeschiedenis begon toen hij die onvergetelijke woorden aankondigde: 'The name's Bond... James Bond"', schrijven Michael G. Wilson and Barbara Broccoli.

"Ik ben opgegroeid met Sean Connery als idool", schrijft Hugh Jackman. "Een legende op en achter de schermen." Ook Sam Neill, die met Connery in The Hunt for Red October speelde, laat op Twitter van zich horen. "Elke dag op de set met Sean Connery was een objectieve les in hoe je je op het scherm moet gedragen", schrijft de acteur. "Maar al dat charisma en die kracht, dat was volkomen uniek voor Sean."

Filmmaker Spike Lee noemt Connery de beste James Bond-vertolker. "Met alle respect voor de andere acteurs die 007 speelden, maar voor mij is Sean de man. Hij had de mooiste vrouwen, coolste gadgets en beste grappen." Actrice Salma Hayek is verdrietig om het overlijden en wenst de familie veel sterkte. "Gelukkig is hij 90 kunnen worden", voegt ze toe. Schrijver Stephen King noemt Connery een "goede acteur" en een "fijne man".
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren