logo songteksten.net

Johnny Depp verliest smaadzaak tegen The Sun

Johnny Depp heeft zijn rechtszaak tegen de Britse krant The Sun verloren. Een rechter in Londen heeft maandag geoordeeld dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel van de tabloid, waarin de acteur een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd, sprake is van smaad en dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard wel degelijk heeft mishandeld.

De uitspraak volgt na een bijna drie weken durende rechtszaak in juli. Depp had die zaak tegen The Sun aangespannen om een artikel uit 2018, waarin hij een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd na beschuldigingen van zijn ex-vrouw. De 57-jarige acteur ontkent dat hij dat is en stelde dat The Sun die claim niet kan hardmaken. Depp eiste daarom een rectificatie van de publicatie en een fikse schadevergoeding.

Een woordvoerder van The Sun laat weten blij te zijn met de uitspraak. "The Sun komt al twintig jaar op voor slachtoffers van huiselijk geweld. Slachtoffers van huiselijk geweld moet nooit de mond worden gesnoerd en we zijn de rechter dankbaar voor zijn zorgvuldige overwegingen en bedanken Amber Heard voor haar moed in het leveren van bewijs aan de rechtbank."

Het huwelijk van Depp en Heard, die van 2015 tot en met 2017 getrouwd waren, kwam tijdens de zaak veelvuldig aan bod. De exen beschuldigden elkaar over en weer van mishandeling en ontkenden zelf gewelddadig te zijn geweest.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren