logo songteksten.net

Emma Heesters wint eerste MTV Award

Emma Heesters is de winnares geworden van de MTV EMA Best Dutch Act. De zangeres, die vorig jaar nog de MTV Push Award won voor aanstormend Nederlands talent, kreeg de meeste stemmen van de fans en versloeg daarmee medegenomineerden Bilal Wahib, Davina Michelle, Suzan & Freek en Tabitha.

Het is de eerste keer in tien jaar tijd dat een vrouwelijke artiest er met de MTV Best Dutch Act Award vandoor gaat. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2010 toen Caro Emerald de voorkeur kreeg boven The Opposites en Waylon. In de afgelopen jaren ging de prijs onder meer naar Snelle, Jack $hirak, Lil' Kleine en Broederliefde. Kensington won de award liefst drie keer op rij tussen 2013 en 2015.

Yade Lauren is uitgeroepen tot Push-artiest van het jaar en volgt Emma Heesters op. Bij de zuiderburen ging Angèle er met de prijs voor Best Belgian Act vandoor. De rest van de landelijke winnaars wordt zondagavond, voorafgaand aan de grote EMA-show, bekendgemaakt.

De uitreiking van de EMA's ziet er dit jaar anders uit. Vanwege de coronacrisis wordt de awardshow dit jaar op meerdere locaties opgenomen, zoals in Londen en Hongarije.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren