logo songteksten.net

All I Want For Christmas Is You recordvroeg terug in hitlijst

Nederlanders zijn dit jaar extra vroeg begonnen met het beluisteren van kerstliedjes. De ultieme kerstklassieker All I Want For Christmas Is You keert nu al terug in de Single Top 100. Nog niet eerder wist het nummer van Mariah Carey zo vroeg zijn opwachting te maken.

All I Want For Christmas Is You begint deze week aan zijn zestiende chartrun op nummer 87. Het nummer uit 1994 keert sinds 2006, toen downloads groot werden, jaarlijks terug in de hitlijsten. Inmiddels is het vooral dankzij streaming dat het nummer traditiegetrouw populair is in de kerstperiode. In de afgelopen drie jaar maakte het nummer al zijn opwachting in november maar nog niet eerder was dat zo vroeg.

In 2016, 2018 en 2019 belandde All I Want For Christmas uiteindelijk op nummer 1 in de week na kerst. Het nummer voerde daarmee steevast een heel leger aan kerstliedjes aan. Vorig jaar stonden in de laatste week van het jaar een recordaantal van 48 kerstnummers in de Single Top 100.

Voordat Mariahs aanval op de nummer 1-positie komt kan het rapcollectief Yssi SB, Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski nog genieten van de eerste plaats. Zij staan voor de tweede week bovenaan met Scooter. Voormalig leiders 24kGoldn en Iann Dior staan op 2 en het brons is voor Justin Bieber en Benny Blanco. Zij stijgen de top 3 in met Lonely.

Singles Top 10 week 45

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Yssi SB feat. Qlas & Blacka, Ashafar & ADF Samski - Scooter

  2. (2) 24kGoldn feat. Iann Dior - Mood

  3. (5) Justin Bieber & Benny Blanco - Lonely

  4. (3) Internet Money & Gunna feat. Don Toliver & Nav - Lemonade

  5. (4) Master KG feat. Burna Boy & Nomcebo Zikode - Jerusalema

  6. (9) Miss Montreal - Door De Wind

  7. (6) Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart

  8. (7) Justin Bieber feat. Chance the Rapper - Holy

  9. (13) Tiƫsto - The Business

  10. (8) Ariana Grande - Positions

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren