logo songteksten.net

Ernst van der Pasch heeft genoeg hoopvolle liedjes voor concert

Cabaretier en arts Ernst van der Pasch heeft in de coronaperiode genoeg hoopvolle liedjes geschreven voor een album of een concert. Dat vertelde hij in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Hij lanceerde deze week het eerste nummer, We komen dit te boven, om een positief signaal af te geven in deze donkere coronatijd.

Van der Pasch won in 1997 de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en maakte zeven cabaretprogramma’s. Daarna besloot hij toch zijn studie medicijnen af te maken; nu werkt hij als huisarts en treedt daarnaast nog steeds op. Ook was Van der Pasch jarenlang een van de presentatoren van het populaire programma Het Klokhuis.

"Ik speel veel op congressen en praat veel met collega’s", vertelde Van der Pasch aan dj Astrid de Jong. "En ik merk dat een simpel hoopvol geluid wordt gemist. Het vertrouwen dat alles goed komt. Dat is een geluid en een signaal dat veel mensen in de zorg, voor wie het nog steeds heel zwaar en heftig is, missen. Ik herken dat zelf als huisarts ook." Naarmate de coronacrisis langer duurt, is het voor veel zorgverleners steeds moeilijker om aan het einde van de tunnel een lichtpuntje te blijven zien.

Hij lanceerde deze week online zijn lied We komen dit te boven, maar inmiddels heeft hij meer hoopvolle nummers geschreven: "Het speelt door mijn hoofd om een onlineconcert voor de zorg te gaan geven. De tijd is rijp voor zulke initiatieven." Over de vorm van dat concert en een moment kon Van der Pasch nog niets zeggen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren