logo songteksten.net

The War on Drugs-frontman wil nieuw album snel afronden

The War On Drugs komt in 2021 waarschijnlijk met de langverwachte opvolger van A Deeper Understanding. Frontman Adam Granduciel wil de plaat ergens in de komende maanden afronden, zegt hij tegen Variety.

"Tot nu toe zijn er vijf liedjes zo goed als klaar en vijf of zes andere bijna klaar. Ik weet niet zo goed wat ik erover kan zeggen, maar de dingen die we af hebben zijn echt heel goed", aldus Adam. "Op sommige liedjes is niet heel veel gitaar te horen. Het lijkt in sommige opzichten een beetje op het album Slave Ambient."

Volgens Adam is de nieuwe plaat in ieder geval geen 'quarantainealbum'. De zanger en gitarist heeft al zeker een jaar geen nieuwe muziek geschreven. "Er lag nog genoeg muziek van de afgelopen jaren waar ik aan ben blijven werken", zegt hij. "Ik ben ook niet heel geïnspireerd geweest om op dit moment nieuwe dingen te maken."

Wanneer het album precies uitkomt, durft Adam nog niet te zeggen. Hij weet niet of de band wil wachten tot ze weer kunnen toeren. "Maar je wilt je fans ook geen muziek onthouden", stelt hij. "Ik wil er in ieder geval niet nog een jaar aan werken. En als het klaar is, gaan we kijken wat het beste is."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren