Kristen Stewart 'opgelucht' om in gay kerstfilm te spelen

Door ANP, zaterdag 21 november 2020 15:38, bron: ANP

Actrice Kristen Stewart is blij om in een grote gay kerstfilm te spelen. In een interview met The Guardian samen met tegenspeler Mackenzie Davis laat ze weten opgelucht te zijn. "Ik weet dat het vervelend is om er meteen een label aan te plakken, maar voor mij is dat aantrekkelijk en het klinkt als een verademing", aldus de 30-jarige actrice.

Davis en Stewart zijn te zien in de nieuwe romantische komedie Happiest Season, die vanaf 3 december in de Nederlandse bioscopen draait. De kerstfilm, geregisseerd door Clea DuVall, gaat over het koppel Harper (Davis) en Abby (Stewart). De twee moeten gedurende een vijfdaags kerstbezoek bij Harpers conservatieve familie doen alsof ze slechts vrienden zijn, om te voorkomen dat de familie achter hun romance komt.

Het is volgens Stewart, die tijdens een Saturday Night Live-uitzending in 2017 uit de kast kwam, de eerste keer dat een kerstfilm van een groot productiehuis als Sony over twee verliefde meisjes gaat. "Ik zeg niet dat we de allereersten ooit zijn, maar ik prijs degenen die deze film hebben bedacht."

De Twilight-actrice geeft toe dat ze films als Happiest Season heeft gemist in haar kindertijd. "Toen ik opgroeide waren er geen films met deze vrouwelijke leads centraal in het liefdesverhaal." Ze ziet steeds meer queer content in de mainstream media en is blij dat Happiest Day daar iets aan toevoegt. "Dit is het bewijs dat er progressie is en behoefte. Stapje voor stapje komen we er."

In Happiest Days verschijnen onder anderen acteurs Daniel Levy, Alison Brie, Victor Garber en Aubrey Plaza.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren