logo songteksten.net

Spin-off van Penoza eind december op televisie te zien

Doodstil, de spin-off van hitserie Penoza, zal vanaf 27 december op televisie te zien zijn. Dat heeft de NPO bekendgemaakt. De vierdelige serie zou in eerste instantie al in september van start gaan. Maar door de coronacrisis moesten de opnames worden uitgesteld.

De nieuwe serie vertelt het verhaal achter Luther (Raymond Thiry), de meedogenloze rechterhand van Carmen van Walraven uit Penoza. In Doodstil lijkt Luther klaar te zijn met de misdaad, maar door zijn nichtje Puk komt hij opnieuw in de keiharde onderwereld terecht. Hij neemt zich ten doel om wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer en af te rekenen met demonen uit zijn verleden.

De hoofdrol in Doodstil wordt gespeeld door Thiry, die de rol van Luther al vijf seizoenen en één speelfilm vertolkte. De regie is in handen van Willem Gerritsen en het scenario is geschreven door Philip Delmaar.

De hitserie Penoza werd vorig jaar afgesloten met een bioscoopfilm waarvoor meer dan een half miljoen mensen een kaartje kochten. Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV en gaat over een vrouw die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren