logo songteksten.net

Mary Poppins en Petticoat strijden om musicalprijs

(Novum) - Mary Poppins en Petticoat maken kans op een Musical Award voor beste grote musical. De andere kanshebbers in die categorie zijn La Cage aux Folles en Soldaat van Oranje.

De nominaties werden zondagavond bekendgemaakt door de organisatie van de Musical Awards. De strijd om de prijs voor beste kleine musical gaat tussen Toon, de Musical, Je Anne, Spring Awakening en Urinetown.

De genomineerden in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een grote musical zijn Freek Bartels in Petticoat, Matteo van der Grijn in Soldaat van Oranje en Stanley Burleson en Jon van Eerd in La Cage aux Folles.

Chantal Janzen (Petticoat) en Kim-Lian van der Meij (Legally Blonde) strijden om de Musical Award van beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Ook Lone van Roosendaal en Marjolein Teepen, voor respectievelijk Zorro en We Will Rock You, maken kans op de titel.

In de categorie mannelijke hoofdrol in een kleine musical gaat het tussen Thom Hoffman (Je Anne), Alex Klaasen (Toon, de Musical), René van Kooten (Urinetown) en Marcel Smid (1953, de Musical).

Joke de Kruijf en Marleen van der Loo, beiden uit 1953 de Musical, maken kans op de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. Ook Hilke Bierman uit Volendam de Musical en Abke Bruins uit Je Anne zijn genomineerd in die categorie.

De prijzen worden uitgereikt op 2 oktober tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala in het Delamar Theater in Amsterdam. Het gala, gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors, is vernoemd naar komiek en musicalster John Kraaijkamp, die in juli op 86-jarige leeftijd overleed.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren