logo songteksten.net

Parkpop verruilt na 40 jaar Zuiderpark voor Malieveld

Festival Parkpop verruilt na 40 jaar het Zuiderpark voor het centraal gelegen Malieveld. De 40e editie van het Haagse festival is volgend jaar zomer te bezoeken op de nieuwe locatie, mits de coronamaatregelen niet in de weg staan. Dat meldt organisator MOJO.

Organisator Guus Dutrieux van Ducos Promotions noemt het een "moeilijk en emotioneel" besluit. "Den Haag heeft ingezet op het Malieveld als dé evenementenlocatie van het land. Dus daar doen wij aan mee. En ja, emotioneel een hele zware stap, maar ik zie er wel naar uit", vertelt hij aan Omroep West.

Ook de bereikbaarheid van de nieuwe locatie speelde een rol. Het Malieveld ligt naast het treinstation en is daarom makkelijker te bereiken. Volgens Dutrieux was het Zuiderpark een "dislocatie".

Het gratis muziekfestival Parkpop staat bekend om de gemoedelijke sfeer voor families, maar ook om de grote namen die er de afgelopen jaren hebben opgetreden. Onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig, Ilse DeLange, Ronnie Flex, Typhoon en Kensington stonden er.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren