logo songteksten.net

André van Duin: Corrie was een dierbare vriendin

André van Duin noemt het overlijden van collega en goede vriendin Corrie van Gorp een "droevige gebeurtenis". Dat vertelt Van Duin, die samen met Van Gorp vooral bekend stond als meneer en mevrouw de Bok, dinsdagochtend aan het ANP. "Ze was een gek, leuk en warrig mens."

"Gisteravond belde familie op dat ze haar gevonden hadden, ze was net een uurtje overleden", vertelt Van Duin. De twee hadden nog vaak contact, ook al was Van Gorp al een tijd uit de spotlight gestapt. "Ze stuurde vaak fotootjes, dan had ze weer uierboord gemaakt of zo."

Daarnaast kreeg Van Duin regelmatig te horen wat 'mevrouw de Bok' van zijn televisieoptredens vond. "Als ik op tv was, liet ze altijd even weten wat ze ervan vond", lacht hij.

Meneer en mevrouw de Bok

Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was Van Gorp in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Ze speelde later in de televisie- en theatershows van André van Duin en samen vertolkten zij de bekende typetjes meneer en mevrouw de Bok, bekend om hun typische hoedjes. In 2009 maakten ze daarmee nog eenmaal een televisie-comeback in de wekelijkse Dik Voormekaar Show, zo blikt Van Duin terug. "We hebben erg gelachen samen. Heel af en toe deden we dat hoedje nog even op. Ze was een dierbare vriendin."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren